Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-05-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lindroth, Frida (förf.) / Nilfyr, Katarina (förf.) / Persson, Sven (förf.) / Virtanen, Malin (förf.) / Emilson, Anette (red.) / Bjervås, Lise-Lotte (red.)
Dimensioner
11 x 241 x 163 mm
Vikt
480 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144136301
Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott eller borga för kvalitet? (häftad)

Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott eller borga för kvalitet?

Häftad,  Svenska, 2021-05-18
324
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott eller borga för kvalitet? Kan levereras innan julafton
Sedan den första revideringen av förskolans läroplan gjordes 2010 har uppdraget att arbeta med dokumentation och kvalitetsarbete förstärkts. Förskollärare har tillsammans med övriga i arbetslaget ålagts att dokumentera enskilda barns lärande och utveckling för att utvärdera i syfte att öka utbildningens kvalitet.

Syftet med boken är att, baserat på forskning, bidra till en mångsidig diskussion avseende förskolans dokumentationspraktiker, relaterat till barns utveckling och lärande samt till kvalitetsarbete. En underliggande fråga i boken är om dokumentationsarbete i förskolan bygger luftslott eller om detta arbete kan borga för kvalitet.

Den forskning som presenteras i boken bygger främst på fem licentiatavhandlingar som är sprungna ur projektet Små barns lärande, ett projekt som initierats och finansierats av tolv kommuner i södra och mellersta Sverige i samverkan med det fristående forskningsinstitutet Ifous. Linnéuniversitetet har ansvarat för den del av projektet som har innefattat en kommunfinansierad forskarutbildning. I boken medverkar även seniora forskare.

Dokumentation i förskolan. Att bygga luftslott eller borga för kvalitet? vänder sig främst till studenter på förskollärarutbildningar samt yrkesverksamma i förskolan, inkluderat rektorer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott eller borga för kvalitet?
  2. +
  3. Perspektiv på systematiskt kvalitetsarbete i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på systematiskt kvalitetsarbete i fö... av Gunnar Åsén (häftad).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »