Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2020-10-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
8 x 203 x 142 mm
Vikt
310 g
SAB
Emia.01,Doka
ISBN
9789144136370

Kommunikation med vårdnadshavare : en professionell kompetens i förskolan

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-10-26
366
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Treåring kvarglömd på dagis"

Rubriker som dessa får dig antagligen att stanna upp. Kanske suckar du över att rapporteringen om förskolan så ofta handlar om problem. Kanske skaver benämningen dagis. Och när grannen en stund senare lite skämtsamt frågar varför du behövde läsa vid universitetet för att vinna över fyraåringar i Fånga ballongerna - ja, då knyter du kanske näven i fickan och frågar dig varför omgivningen inte förstår ditt yrke och din organisation.

Går det att omförhandla fördomar om förskolan? Finns det sätt att berätta om ditt arbete som ökar omgivningens förståelse? Kan du i kommunikationen med andra upprätta dig själv som professionell pedagog - och samtidigt öppna upp för vårdnadshavares inflytande? Hur kan du förstå din föräldragrupp och bjuda in till delaktighet, men ibland också markera gränser?

I Kommunikation med vårdnadshavare bygger Linn Eckeskog vidare på slutsatser från sin doktorsavhandling Kommunikation i förskolan, som är en av de mest lästa monografierna i Sverige 2019 och 2020. Med fokus på den medierade kommunikationen varvar Eckeskog forskningsresultat med konkreta övningar.

Boken vänder sig främst till yrkesverksamma och studenter vidutbildningar kopplade till förskolan, men resonemangen och råden är även överförbara på fritidshem och skola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kommunikation med vårdnadshavare : en professionell kompetens i förskolan
 2. +
 3. Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott eller borga för kvalitet?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott... av Anette Emilson, Lise-Lotte Bjervås, Marita Davidsson, Peter Karlsudd, Rebecka Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 703 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kommunikation med vårdnadshavare : en professionell kompetens i förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst, intressant och viktig
  Karin, 6 november 2020

  Precis så som en kurslitteraturbok ska vara upplagd. Man blir så glad av boken som har ett väl strukturerat upplägg och fina illustrationer!
  Lika intressant för såväl förskollärare som vårdnadshavare(!) med viktiga exempel som är lätta att relatera till.

Visa alla 1 recensioner