Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2020-07-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ppab
ISBN
9789144137209
Byggnadsmekanik (häftad)

Byggnadsmekanik

Häftad Svenska, 2020-07-03
390
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Byggnadsmekanik behandlar analys av interna krafter, spänningar och deformationer hos enkla tvådimensionella balkar, axlar, ramar och fackverk. Boken förutsätter i huvudsak enbart gymnasiala grundkunskaper i matematik och fysik (framför allt statik). Läsaren bör även vara bekant med dubbelintegraler samt enkla differentialekvationer, detta för att förstå yttröghetsmoment och härledning av knäckningslaster.

Tanken med denna bok är att introducera ämnet på ett rigoröst men enkelt sätt, med hjälp av många exempel. Syftet är att visa hur de begrepp som introduceras kan tillämpas i praktiken. Innehållet i varje avsnitt är begränsat till vad studenterna som upptäcker ämnet kan ta till sig. I slutet av varje kapitel ges exempel på övningsuppgifter, där flertalet har samma svårighetsgrad som de exempel som presenteras.

Byggnadsmekanik är lämplig som kursmaterial för de första kurserna i byggnadsmekanik på högskoleingenjörs- och civilingenjörsutbildningarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggnadsmekanik
  2. +
  3. Bygga hus : illustrerad bygglära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygga hus : illustrerad bygglära av Bengt Strandberg, Fredrik Lavén (häftad).

Köp båda 2 för 839 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »