Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2020-05-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Johanna Holmberg
SAB
Emia
ISBN
9789144137308
Intelligent och lyhört ledarskap i skolan : lära att leda (häftad)

Intelligent och lyhört ledarskap i skolan : lära att leda

Häftad Svenska, 2020-05-27
369
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Arbetet som rektor innebär att ständigt befinna sig i spänningsfältet mellan direktiv uppifrån och behov och förutsättningar på den lokala skolenheten. Denna mellanposition kan skapa en känsla av att vara klämd, men genom att rektorer lär sig att leda intelligent och lyhört kan de fungera som en integrerande kraft.

Intelligent och lyhört ledarskap i skolan betonar lärandet - att lära att leda snarare än att leda - och författarna beskriver en process av professionell utveckling som bygger på kollegiala lärgrupper för rektorer. Denna lärprocess presenteras steg för steg, och med sina tydliga instruktioner, protokoll och exempel fungerar boken som ett utmärkt stöd för rektorers professionella utveckling.

Boken vänder sig till verksamma rektorer och kan med fördel användas som litteratur på rektorsutbildningar. Den har en stark förankring i forskning och evidens, vilket också är författarnas definition av det intelligenta ledarskapet. Samtidigt betonas vikten av det professionella omdömet och av att förankra evidens i ett sammanhang, vilket är innebörden av ett lyhört förhållningssätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Intelligent och lyhört ledarskap i skolan : lära att leda
  2. +
  3. Professionsutveckling och kollegialt lärande : framgångsstrategier och utvecklande motstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionsutveckling och kollegialt lärande : ... av Steven Katz, Lisa Ain Dack (häftad).

Köp båda 2 för 743 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna