Känsliga frågor, nödvändiga samtal : att lära om och av kontroverser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ferring, Joakim (förf.) / Herngren, Per (förf.) / Holmén, Johan (förf.) / Jarrick, Arne (förf.) / Johansson, Linda (förf.) / Kärnebro, Katarina (förf.) / Nordborg, Maria (förf.) / Olsson, Dennis (förf.) / Scocco, Sandro (förf.) / Poohl, Daniel (förf.) / Spehar, Andrea (förf.) / Sporre, Karin (förf.)
Dimensioner
245 x 170 x 17 mm
Vikt
537 g
SAB
Eaad,Eaaf
ISBN
9789144137346

Känsliga frågor, nödvändiga samtal : att lära om och av kontroverser

Häftad,  Svenska, 2021-01-27
390
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att ge plats för att bearbeta motsättningar och konflikter är en viktig del av skolans uppdrag. Skolan är en av de viktigaste arenorna för byggandet av framtidens samhälle, och därför behöver ungdomar få resurser och verktyg för hur de ska hantera och förhålla sig till den mångfald och de åsiktsskillnader som präglar dagens samhälle och som de möter i medier och andra vardagliga sammanhang.
I antologin Känsliga frågor, nödvändiga samtal diskuteras hur lärare kan bemöta känsliga frågor samt hur dessa frågor förstås i aktuell forskning och relaterar till skolans styrdokument.
I både skola och samhälle kan frågor som berör yttrandefrihet, klimatförändringar, genus, rasism, migration, populism och religion, men också civil olydnad, artificiell intelligens, mänskliga rättigheter och resursfördelning skapa häftiga reaktioner och ibland konflikter. Oavsett vad vi tycker i dessa laddade frågor är det nödvändigt att vi lär oss bygga våra resonemang på vetenskapligt belagd kunskap och att vi kan skapa ytor där olika åsikter kan diskuteras i skolan.
Bokens målgrupp är främst lärare och lärarstudenter inriktade på grundskolans senare år och gymnasiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Känsliga frågor, nödvändiga samtal : att lära om och av kontroverser
  2. +
  3. Från tyckare till tänkare : effektiva undervisningsstrategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från tyckare till tänkare : effektiva undervisn... av Simon Hjort (häftad).

Köp båda 2 för 816 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »