Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2021-03-03
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ehrenberg, Anna (förf.) / Thorell-Ekstrand, Ingrid (förf.) / Thorell-Ekstrand, Ingrid (förf.) / Thorell-Ekstrand, Ingrid (förf.)
Dimensioner
18 x 215 x 156 mm
Vikt
555 g
SAB
Vpb
ISBN
9789144137452

VIPS-boken - Välbefinnande, integritet, prevention, säkerhet

Häftad,  Svenska, 2021-03-03
415
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gemensamma begrepp och termer är nödvändiga för att kunna hitta information i journalen, för en säker vård och som underlag för utveckling av vårdens kvalitet.

VIPS är en forskningsbaserad modell för dokumentation av omvårdnad i patientjournalen. VIPS-modellen (välbefinnande- integritet-prevention-säkerhet) ger en enhetlig och systematisk struktur för att beskriva och kommunicera väsentlig information om patientens omvårdnad.

I denna bok presenteras VIPS-modellens sökord med ett uppdaterat kunskapsunderlag baserat på ett urval referenser som fördjupar innehållet i sökorden och de olika faserna i omvårdnadsprocessen. VIPS-modellen beskrivs även i relation till utveckling av informatik och enhetligt fackspråk inom hälso- och sjukvården, nationellt och internationellt.

VIPS-modellen presenterades första gången 1992 och används i stora delar av hälso- och sjukvården och i sjuksköterske utbildningar, såväl i Sverige som i våra nordiska grannländer.

VIPS-folder medföljer boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. VIPS-boken - Välbefinnande, integritet, prevention, säkerhet
  2. +
  3. Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicinsk teknik - Teori, planering och genomfö... av Lennart Boman, Claes Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 897 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna