Undervisningsstrategier i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2020-10-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kylli Persson, Mia (förf.) / Ljungek Wederbrandt, Jenny (förf.) / Strauss, Beatrice (förf.) / Klang-Jensen, Anette (red.) / Pihlgren, Ann S (red.)
SAB
Eab
ISBN
9789144137469
Undervisningsstrategier i förskolan (häftad)

Undervisningsstrategier i förskolan

Häftad Svenska, 2020-10-26
341
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Undervisning och lärande samverkar i ett komplext samspel och att ringa in vad som är framgångsrika undervisningsstrategier för att det ska ske ett lärande i barngruppen kräver insikt och erfarenhet.

I boken utvecklas teorier och forskning om undervisning och lärande. Bokens praktiska exempel visar hur de teoretiska idéerna kan om sättas i under visning på förskolan och hur förskolepersonalen planerar, genom för och följer upp sin undervisning. Varje praktiskt exempel belyses genom en teoretisk reflektion kopplad till forskning. På så sätt bidrar boken med teori och forskning liksom med praktiska exempel från beprövad erfarenhet om förskolans undervisning.

Förskolans undervisning är ämnesintegrerad och utgör en helhet, och såväl planering som barnens intressen gör att aktiviteterna i de projekt som beskrivs spänner över många ämnesområden, även om tre undervisningsområden utgör bokens särskilda fokus: språkutveckling, matematik och lärandeidentitet. Boken utgår från ett mångårigt utvecklingsprojekt som bland annat har utvärderats genom forskning.

Boken vänder sig till förskollärarstudenter i utbildning, yrkesverksam förskolepersonal och rektorer för förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisningsstrategier i förskolan
  2. +
  3. Läraren och yrkesetiken : principer, värden och förhållningssätt i förskolans och skolans vardag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läraren och yrkesetiken : principer, värden och... av Sara Irisdotter Alvenmyr (häftad).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »