Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2020-11-19
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Green, Agneta (förf.) / Lindegård Andersson, Agneta (förf.) / Lindgren, Karin (förf.) / Odenhall, Malin (förf.) / Sahlin, Eva (förf.) / Larsson, Eva-Lena (red.)
Dimensioner
20 x 216 x 151 mm
Vikt
625 g
SAB
Vlbdb
ISBN
9789144137476

Gröna Rehabs modell - - vid stressrelaterad ohälsa

(2 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2020-11-19
369
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stress under lång tid kan resultera i utmattning och ohälsa med långa sjukskrivningar som följd. Hur kan man hitta tillbaka till ett aktivt liv och en fungerande vardag där det finns en balans mellan arbete och fritid? Hur kan natur och trädgård fungera som ett stöd i den processen? I boken presenteras Gröna Rehabs modell i praktik och teori tillsammans med aktuell forskning kring naturens betydelse för människans hälsa och välbefinnande.

Gröna Rehab i Göteborgs botaniska trädgård startades 2006 och har sedan dess hjälpt långtidssjukskrivna med utmattning och stressrelaterad ohälsa tillbaka till arbete eller studier. Verksamheten har utformat en modell där natur och trädgård kombineras med bildarbete, gruppsamtal, kroppskännedom och skapande i naturmaterial. Varje deltagare har tillgång till ett tvärprofessionellt team som stöttar på vägen mot en ny start i livet.

Gröna Rehabs modell riktar sig till studerande eller yrkesverksamma som möter personer med stressrelaterad ohälsa inom sjukvård, företagshälsovård eller privat rehabilitering. Boken riktar sig också till arbetsgivare och andra med ansvar för sjukskrivna medarbetares återgång i arbete, samt övriga aktörer som behöver kunskap inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gröna Rehabs modell - - vid stressrelaterad ohälsa
 2. +
 3. Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad psykodynamisk och integrativ metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad ... av Jenny Svebeck (häftad).

Köp båda 2 för 705 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Året runt med Pettson och Findus : skapa och experimentera med naturen

  Eva-Lena Larsson, Kennert Danielsson

  Följ med Pettson och Findus under ett helt år, och lär dig och inspireras av alla spännande pyssel och experiment de gör på gården. Lär dig ta vara på det naturen erbjuder och hur du kan hjälpa djur och växter själv. Var med och gör fågelmat, plan...

 • Trädgårdsterapi

  Gunilla Nilsson, Patrik Grahn, Bengt Börjeson

  Kan trädgårdar läka människor? I vilka fysiska miljöer sker denna läkning, eller återhämtning, bäst? Och vad består själva terapin av? Idag anas ett växande intresse för naturens och trädgårdars betydelse för människors hälsa, välbefinnande och fu...