Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2020-05-25
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Emia
ISBN
9789144137490
Strategier och förändringsmyter : ett organiseringsperspektiv på skolutveckling och lärares arbete (häftad)

Strategier och förändringsmyter : ett organiseringsperspektiv på skolutveckling och lärares arbete

Häftad Svenska, 2020-05-25
376
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Strategier och förändringsmyter redovisar forskning om sex vanliga strategier för skolutveckling: organisatorisk förändring, nätverk, IT, lokala projekt, ledare och fortbildning. Författarna analyserar ur ett organisationsteoretiskt perspektiv orsaker och intentioner bakom förändringar samt möjligheter att genomföra dessa.

Författarna vill att boken ska öppna ögonen för alltför slentrianartade uppfattningar om förändring, och göra det möjligt att ifrågasätta, diskutera och utveckla det som vi ofta tar för givet om skolans utveckling. I denna tredje och omarbetade upplaga av boken har författarna bland annat utvecklat en modell för skolutveckling som bygger på det organiseringsperspektiv som de menar är centralt för att man ska förstå hur planerade förbättringar kan göras möjliga

och begripliga.

Strategier och förändringsmyter vänder sig till alla som är intresserade av organisationsförändring och särskilt till dem som är professionellt verksamma inom skolan: lärare, skolledare och skolchefer, beslutsfattare och andra som är intresserade av skolsektorns utveckling. Boken är lämplig som kurslitteratur på skolledar- och skolchefsutbildningar samt i lärarutbildningens senare del.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Strategier och förändringsmyter : ett organiseringsperspektiv på skolutveckling och lärares arbete
  2. +
  3. Skolledning - Scener från den organiserande vardagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolledning - Scener från den organiserande var... av Jan Löwstedt, Kajsa Asplund, Tomas Backström, Karin Berglund, Pernilla Bolander (häftad).

Köp båda 2 för 736 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna