Positiv specialpedagogik : teorier och tillämpningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2020-07-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Berthén, Diana (förf.) / Carter, Olivia (förf.) / Halaas Lyster, Solveig-Alma (förf.) / Harvey, Carolyn (förf.) / Johansson, Ann (förf.) / Jonsson, Anna-Carin (förf.) / Kappel, Alexandra (förf.) / Lande, Elin (förf.) / Löwenbrand-Jansson, Gullan (förf.) / Maguire, Matt (förf.) / Pettersen-Solberg, A
Dimensioner
17 x 231 x 162 mm
Vikt
625 g
SAB
Eu
ISBN
9789144137544

Positiv specialpedagogik : teorier och tillämpningar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-07-27
307
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att lyckas lära sig något svårt stärker självkänslan och befrämjar hälsa och välmående. Därför är det viktigt att lärare stärker sin egen och elevers optimism om att alla kan utvecklas. Ett optimistiskt förhållningssätt är avgörande i arbetet med elever med olika funktionsnedsättningar, det vill säga en positiv specialpedagogik.

I den här boken är positiv specialpedagogik som bygger på positiv pedagogik centralt. Bokens författare försöker konkreti sera vad positiv specialpedagogik är genom att skriva fram centrala begrepp såsom self-efficacy och implicita teorier om den egna förmågan. Implikationen av dessa teorier är att lärare bör arbeta med alla sina elever för att stärka deras tilltro till sina förmågor och deras tro på att alla kan lära sig och utvecklas.

Författarna försöker också genom konkreta exempel visa hur lärare kan fostra elever till att bli självständiga och delaktiga i samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Positiv specialpedagogik : teorier och tillämpningar
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Positiv specialpedagogik : teorier och tillämpningar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    Birgitta Foucard, 28 juli 2021

    För mig som arbetar i grundsärskolan var varje kapitel spännande läsning där jag fann handfasta råd med stöd i forskning.

Visa alla 1 recensioner