Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2021-01-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
8 x 209 x 142 mm
Vikt
285 g
SAB
Eabf,Fct
ISBN
9789144137599
Bedömning av svenska som andraspråk : en analysmodell baserad på grammatiska utvecklingsstadier (häftad)

Bedömning av svenska som andraspråk : en analysmodell baserad på grammatiska utvecklingsstadier

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-01-14
364
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Många elever med annat modersmål än svenska har svårt att nå upp till målen i skolans olika ämnen. Ofta beror det på att deras svenska inte har utvecklats i samma takt som komplexiteten i skolans ämnesundervisning. Här behöver läraren ha ett smidigt analysverktyg till sin hjälp för att kunna få grepp om språknivån och stärka varje elevs språkutveckling.

Den här boken presenterar en modell för nivåbedömning i svenska som andra- språk förankrad i Processbarhetsteorin. Författarna beskriver de grammatiska utvecklingsstadier som har identifierats i svenska och sätter in svenskan i ett större sammanhang genom att inta ett typologiskt perspektiv. De resonerar även kring hur man kan skapa förutsättningar för fortsatt språkutveckling. I boken ingår en lättöverskådlig affisch som visar de olika utvecklingsstegen. Den är tänkt att vara till hjälp både för lärarens analys direkt i talsituationen och för elevens förståelse av den egna språkutvecklingen.

I denna andra upplaga av boken ger författarna exempelanalyser på autentiska texter och beskriver metoder för att få fram de språkliga strukturer i elevens språkproduktion som behövs för analysen. De ger också förslag på hur man kan arbeta med eleven efter bedömningen som gjorts utifrån modellen.

Boken vänder sig till lärarstudenter och verksamma lärare inom alla skolformer som behöver ett analysverktyg för andraspråksutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bedömning av svenska som andraspråk : en analysmodell baserad på grammatiska utvecklingsstadier
  2. +
  3. Språka samman : om samtal och samarbete i språkundervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språka samman : om samtal och samarbete i språk... av Inger Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 804 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna