Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2020-06-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 206 x 151 mm
Vikt
345 g
ISBN
9789144137872
Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspråk - Språk, texter och samtal (häftad)

Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspråk - Språk, texter och samtal

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-06-23
367
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett av de viktigaste verktygen i undervisningen för lärare i svenska som andraspråk är den muntliga kommunikationen. Det är genom den som läraren bland annat kan erbjuda tydliga stödstrukturer, utveckla elevernas metaspråkliga kunskap, främja en kritisk textmedvetenhet, organisera engagerande läs- och textarbete samt skapa lärorika interaktionstillfällen i klassrummet.

Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspråk ger både teoretisk fördjupning i pedagogisk kommunikation och tydliga råd om hur lärare kan utveckla sin andraspråksdidaktik. Genom rikliga klassrumsexempel från såväl grundskola som vuxenundervisning beskriver författaren vad det är som sker i kommunikationen men också hur den skulle kunna genomföras för att ytterligare stärka elevernas språk- och kunskapsutveckling.

Boken är främst avsedd för verksamma och blivande lärare i svenska som andraspråk. Den är även lämplig för den som söker fördjupade språkdidaktiska kunskaper om systemisk-funktionell lingvistik, genrepedagogik, litteracitetspraktiker och utbildnings sociologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspråk - Språk, texter och samtal
 2. +
 3. Litteraturundervisning och interkulturella möten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Litteraturundervisning och interkulturella möten av Lotta Bergman, Eva Bringéus, Catarina Economou (häftad).

Köp båda 2 för 655 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspråk - Språk, texter och samtal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En pinfärsk bok för alla sva-lärare!
  Alex (Borås), 10 juli 2020

  "Sammantaget är boken ett ypperligt bidrag till ett område inom andraspråksdidaktik som alltför länge levt i skuggan av exempelvis genrepedagogik och språkets roll i lärandet av andra skolämnen. Det här är en bok där sva-undervisning kopplas till kursplanens beskrivning av sva-ämnets centrala innehåll. Det här är en bok som fokuserar på kärnan i den kompetens som varje sva-lärare behöver."

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Walldén

 • Ämneslitteracitet och inkluderande undervisning

  Maaike Hajer, Robert Walldén, Fredrik Alvén, Ulrika Ryan, Eva Wennås Brante

  Litteracitet har traditionellt beskrivits utifrån människors läs- och skrivförmågor eller förmågan att hantera siffror och enkla problemlösningssituationer i vardagen. I den här antologin tar författarna i stället avstamp i ett vidgat perspektiv p...

 • Genom genrens lins : pedagogisk kommunikation i tidigare skolår

  Robert Walldén

  The aim of this dissertation is to explore how two teachers communicate content knowledge and metalinguistic knowledge in the teaching of young second language learners. As a qualitative classroom study, it examines how two widely advocated forms ...