Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Do
ISBN
9789144138008
Psykologi för sjuksköterskor (häftad)

Psykologi för sjuksköterskor

Häftad Svenska, 2020-08-05
471
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Förståelsen av människan som patient, närstående och personal i vården står i fokus för den här boken. Den introducerar relevanta psykologiska teorier och begrepp och beskriver olika psykologiska inriktningar som kan bredda sjuksköterskans kunskap om hur människor fungerar psykologiskt och på det viset ge reflektionsunderlag genom hela vårdprocessen.

Ambitionen är att underlätta för sjuksköterskan att använda psykologiska teorier med utgångspunkt i sitt eget professionsansvar och det omvårdnadsvetenskapliga perspektiv som professionen vilar på. En nyhet i denna upplaga är berättelsen om Kim, som återkommer i varje kapitel, och som växer fram och fördjupas genom exempel och reflektionsfrågor.

Psykologi för sjuksköterskor riktar sig främst till studerande i sjuksköterskeprogrammen på grund eller avancerad nivå, men kan även användas av yrkesverksamma.

"Äntligen en bok om psykologi som kan läsas ur ett omvårdnadsperspektiv och ge klarhet i hur dessa teorier kan relatera till sjuksköterskans omvårdnadsarbete! Den är lättläst, välarbetad, välskriven, lättförståelig och rolig att läsa!"

Marianne Kisthinios, universitetsadjunkt på Malmö högskola.

Extern resurs till boken

På https://site.uit.no/psykhel/ (Psykisk helseportal) finns miniföreläsningar, reflektionsfrågor och självtest som stöd för lärandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykologi för sjuksköterskor
  2. +
  3. Arbetsgruppens psykologi 5:e utgåvan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsgruppens psykologi 5:e utgåvan av Barbro Lennéer Axelson, Ingela Thylefors (häftad).

Köp båda 2 för 790 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Wiklund Gustin