Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2020-09-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hydén, Jakob (förf.) / Svenning, Ulf (förf.) / Svenning, Ulf (förf.) / Svenning, Ulf (förf.)
SAB
Oc
ISBN
9789144138121
Stringent Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Samhällskunskap 2-3 (häftad)

Stringent Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Samhällskunskap 2-3

Häftad, Svenska, 2020-09-03

Slutsåld

SAMHÄLLSKUNSKAP 2-3

I Stringent - samhällskunskap 2-3 får eleverna fördjupa sin förmåga att analysera, förstå och förklara olika samhällsfrågor med hjälp av centrala samhällsvetenskapliga begrepp, modeller och teorier. Läromedlet täcker de centrala innehållen och betygskriterierna för kurserna samhällskunskap 2 och 3.

Tidigt möter eleverna begreppen genus, klass och etnicitet - och kan arbeta med dem som analysverktyg genom kurserna. Avsnitten om ekonomisk politik och globalisering behandlas grundligt, så att eleverna kan identifiera grundläggande mönster och samband.

I det avslutande kapitlet finns ett exempel på hur en uppsats kan skrivas - eleverna får en mall att använda i sitt arbete med samhällsfrågor. Mallen kan även användas i arbetet med gymnasiearbetet och i andra ämnen samt vid studier på högskola eller universitet.

NY UPPLAGA
I denna uppdaterade upplaga har nya avsnitt tillkommit om bl.a. brexit, #metoo och Agenda 2030. Dessutom har kapitlet om källkritik helt arbetats om, till att ha större fokus på dagens medieklimat, sociala medier, fake news och alternativa medier.

DIGITALT LÄROMEDEL
Den interaktiva elevboken är inläst med autentiskt tal och textföljning, vilket gör innehållet tillgängligt också för elever med särskilda behov. I de många interaktiva uppgifterna kan eleverna träna vidare på sin förmåga att analysera ämnesinnehållet. De kan använda kapitelsammanfattningarna och de korta filmerna som introduktion eller avslutning i arbetet med kapitlen - för att skapa förförståelse och repetera. Här finns också självvärderingsrutor till varje kapitel, digital ämnesordlista som gör att eleverna enkelt kan få centrala begrepp förklarade varhelst de är i läromedlet, nutidsfrågor och konkretiserande filmer.
* Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning.
* Faktafördjupningar
* Självvärderingsrutor
* Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar
* Interaktiva uppgifter, kopplade till betygskriterierna
* Digital ämnesordlista
* Nutidsfrågor
* Konkretiserande filmer
Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och till stor del i mobil.

I det digitala läromedlet kan eleverna söka i innehållet. De kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten. Anteckningarna sparas automatiskt och kan enkelt samlas ihop och skrivas ut.

Stringent 2-3 - Elevlicens - Digitalt säljs som enanvändarlicens och är giltig ett år från aktiveringsdatum.

Stringent 2-3 finns även som Klasslicens - Digitalt och Elevpaket - Digitalt + Tryckt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna