Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2021-04-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
16 x 214 x 151 mm
Vikt
480 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144138534

Introduktion till kriminologi. 2, Straff och prevention

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-04-12
389
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kampen om den politiska makten i Sverige utspelas i dag till stor del på den kriminalpolitiska arenan. Det gör att frågor om åtgärder mot brott ofta blir mycket laddade och drivs med politiska förtecken, på ett sätt som inte alltid ligger i linje med forskningsresultat. Vetenskapens förhållningssätt är i stället svalt, eftertänksamt, försiktigt och nyanserat.

I den här boken drar vi slutsatser utifrån de kunskaper om brottslighetens omfattning, karaktär och orsaker som vi presenterade i volym I och applicerar dessa på samhällets reaktioner på brott - mot straff och brottsprevention. Syftet är dels att diskutera om och i så fall hur kriminologiska kunskaper kan appliceras på samhällets sätt att reagera på brott, dels att presentera en del av den forskning som bedrivs inom kriminologin om effekterna av olika åtgärder mot brott.

Boken lyfter fram de centrala inriktningarna inom denna starkt expanderande forskning samt introducerar ett sammanhållet sätt att se på ämnets komplexa problematik. Särskild uppmärksamhet riktas mot brottsofferfrågor och de avsedda och oavsedda effekter som åtgärder mot brott leder till.

Denna upplaga av volym II är uppdaterad med hänsyn till förändringar som har skett i vår omvärld sedan den förra upplagan. Boken är i första hand avsedd för utbildningar i kriminologi samt polisutbildningar. Den kan med fördel även användas av andra som vill lära sig mer om konsekvenserna av kriminalpolitiska beslut och om konsten att förebygga brott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till kriminologi. 2, Straff och prevention
  2. +
  3. Introduktion till kriminologi. 1, Brottslighetens omfattning, karaktär och orsaker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till kriminologi. 1, Brottslighete... av Jerzy Sarnecki, Christoffer Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 1006 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna