Byggkonstruktion (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
550
Utgivningsdatum
2020-01-07
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Larsson Ivanov, Oskar (förf.)
SAB
Ppad
ISBN
9789144138558
Byggkonstruktion (häftad)

Byggkonstruktion

Häftad Svenska, 2020-01-07
573
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Byggkonstruktion är kunskapen om hur man kan förvissa sig om att ett byggnadsverk är tillräckligt säkert och beter sig acceptabelt ur ett brukarperspektiv. De påfrestningar som byggnaden utsätts för ska inte överstiga den kapacitet ett visst material med en viss geometri har.

Denna bok behandlar grundläggande konstruktionsteknik med inriktning mot byggnader och anläggningar. Inledningsvis beskrivs principer för bärande konstruktioners säkerhet och funktion samt de vanligaste bärande elementen i byggnadsstommar och olika stabiliseringsmetoder för stommar. Vidare redovisas grundläggande egenskaper hos konstruktionsmaterialen stål, trä och betong. Dimensionering i brottgränstillståndet av konstruktionselement behandlas kapitelvis med avseende på böjmoment, tvärkraft, normalkraft samt kombination av normalkraft och moment.

Byggkonstruktion ger en generell metodbeskrivning avseende olika fenomen, varefter vart och ett av de tre materialen behandlas specifikt. Framställningen är så långt möjligt gjord utan referens till nu gällande norm. Även konstruktiv utformning och brandsäkerhet hos konstruktioner behandlas.

Boken vänder sig i första hand till studenter på de tekniska högskolornas program för väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad samt bygginriktningar på högskolornas ingenjörslinjer. Förkunskaper i grundläggande byggnadsmekanik är nödvändiga.

Den fjärde upplagan är baserad på Eurokod med nationella val enligt Boverkets EKS 11.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggkonstruktion
  2. +
  3. Introduktion till strukturmekaniken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till strukturmekaniken av Susanne Heyden, Ola Dahlblom, Anders Olsson, Göran Sandberg (häftad).

Köp båda 2 för 1029 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna