Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2021-03-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ekblom, Örjan (förf.) / Engström, Lars-Magnus (förf.) / Hellénius, Mai-Lis (förf.) / Kallings, Lena (förf.) / Lidin, Matthias (förf.) / Nyberg, Gisela (förf.) / Petersson, Sara (förf.) / Spoonberg, Cassandra (förf.) / Taube, Jill (förf.) / Trygg Lycke, Sofia (förf.) / Wennberg, Patrik (förf.) / Vidl
SAB
Vnaa
ISBN
9789144138671
Långvarigt stillasittande - - en hälsofara i tiden? (häftad)

Långvarigt stillasittande - - en hälsofara i tiden?

Häftad, Svenska, 2021-03-04
376
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den stora mängd vetenskapliga studier som tillkommit de senaste åren pekar på att långvarigt dagligt stillasittande samvarierar med såväl ohälsa i olika aspekter som ökad risk för flertalet av de stora folksjukdomarna. Detta varierar dock med hur fysiskt aktiv man i övrigt är, om man är frisk och fri från andra metabola riskfaktorer, hur de andra levnadsvanorna ser ut, om man är ung eller gammal och en mängd andra faktorer. Men stillasittande är inte samma sak som brist på motion eller träning. De två ska snarare ses som separata beteenden med delvis olika betydelse för hälsa och sjukdom och som skiljer sig gällande flertalet olika aspekter, bland annat i vilken kontext, i vilket syfte och med vilket mål de utförs.

I denna nya upplaga har kapitlen uppdaterats med relevant vetenskaplig litteratur som tillkommit under de senaste åren. Ett nytt kapitel har tillkommit kring stillasittande och äldre, även reflektionsfrågor har lagts till efter varje kapitel. Därtill har några nya kapitelförfattare tillkommit.

I dag finns stora möjligheter, men också krav på, att vara stillasittande stora delar av den vakna tiden. Att arbeta med det stillasittande beteendet är således relevant för många olika professioner och yrkeskategorier; alltifrån den som möter individen i det enskilda samtalet, till samhällsplaneraren och beslutsfattaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Långvarigt stillasittande - - en hälsofara i tiden?
  2. +
  3. Levnadsvanor : en klinisk handbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levnadsvanor : en klinisk handbok av Stephan Rössner, Garry Egger, Andrew Binns (häftad).

Köp båda 2 för 943 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Född till rörelse : en bok om kondition och hälsa

    Per-Olof Åstrand, Örjan Ekblom, Björn Ekblom

    Hjärta, blodomlopp, muskler, skelett och nervsystem måste regelbundet utsättas för en belastning för att fungera optimalt. Överviktiga som motionerar löper mindre risk för ohälsa än normalviktiga som är otränade. Att sitta still i flera timmar uta...