Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2020-08-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
16 x 214 x 151 mm
Vikt
520 g
SAB
Vnam,Oepa,Ohj
ISBN
9789144138794

Våldets kön : kulturella föreställningar, funktioner och konsekvenser

Häftad,  Svenska, 2020-08-18
371
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi möter våld i någon form dagligen, om inte som "offer" eller "förövare", så när vi läser tidningen, tittar på tv eller går på bio. Med våld upprätthålls stater, grupphierarkier och individuella maktpositioner. Första upplagan av Våldets kön utkom 2015 men de utmaningar som våldet innebär för samhället har inte minskat sedan dess. I denna reviderade och utökade upplaga uppmärksammas "nya" former av våld, såsom våld i hederns namn och våld i kölvattnet av ökad digitalisering.

Våldets kön närmar sig våld som kulturell företeelse. Vilka betydelser har våld i olika historiska och samhälleliga kontexter? Vilka funktioner fyller våldet på en strukturell nivå och för enskilda individer? Vilka konsekvenser får våldet för våldsutsatta personer? Genom att placera våld i sin historiska och kulturella kontext synliggör boken våldets samhälleliga funktioner, de normer det utgår ifrån och vilken kulturell mening det bär.

Våldets kön riktar sig till studenter som i sin framtida yrkesverksamhet kommer att möta våldsutövning och våldsutsatthet. Kunskap om mäns våld mot kvinnor ingår i examenskraven för en lång rad utbildningar - fysioterapeut, jurist, läkare, psykolog, sjuksköterska, socionom, tandläkare och tandhygienist. Boken kan även användas i fortbildning av personer som redan arbetar i verksamheter där de direkt eller indirekt möter en våldsproblematik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våldets kön : kulturella föreställningar, funktioner och konsekvenser
  2. +
  3. Att följa med samtiden : Kvinnojoursrörelse i förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att följa med samtiden : Kvinnojoursrörelse i f... av Viveka Enander, Carin Holmberg, Anne-Li Lindgren (häftad).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna