Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2020-11-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ivarsson, Ulrika (förf.) / Jälmbrant, Elin (förf.) / Jönsson, Anders (förf.) / Leden, Lotta (förf.) / Lindberg, Sofia (förf.) / Magnusson, Petra (förf.) / Persson, Anders (förf.) / Rubin, Maria (förf.) / Segerby, Cecilia (förf.) / Svensson, Anna-Karin (förf.) / Bruce, Barbro (red.)
SAB
Eab
ISBN
9789144138824
Från sårbarhet till hållbarhet i lärande och undervisning (häftad)

Från sårbarhet till hållbarhet i lärande och undervisning

Häftad Svenska, 2020-11-17
307
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna antologi kan ses som en fortsättning och en fördjupning på boken Språklig sårbarhet i förskola och skola - barnet, språket och pedagogiken (Bruce m.fl.). Fortsättning för att den fokuserar på senare skolår, gymnasie skolan samt studier på universitet och högskola. Fördjupning för att den ger en teoretisk grund för hur begreppet sårbarhet kan förstås och användas i allt lärande och i all undervisning. Det innebär ett kontextuellt och relationellt sätt att möta språkliga och pedagogiska utmaningar.

Bokens tolv kapitel behandlar de tre delarna: den lärande individen, de språkliga utmaningarna och de pedagogiska möjligheterna. Dessa måste synkroniseras för att fungera tillsammans, vilket illustreras med ett kugghjul. Samtliga kapitelförfattare har förhållit sig till begreppet sårbarhet i spänningsfältet mellan utmaningar och möjligheter samtidigt som de bidrar med sina specifika och unika kunskapsbidrag.

Bokens huvudbudskap är att lärare måste sätta ord på och börja prata om både sin egen, språkets och hela skolans sårbarhet för att i kollegial samverkan komma vidare. Därmed blir sårbarheten startpunkten till hållbarhet i lärande och undervisning.

Boken vänder sig till lärare i grundskolan, gymnasiet och på universitetet samt till specialpedagoger, speciallärare och logopeder - verksamma såväl som studerande - samt till alla inom elevhälsa och med ledaransvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från sårbarhet till hållbarhet i lärande och undervisning
  2. +
  3. Språklig sårbarhet i förskola och skola : barnet, språket och pedagogiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språklig sårbarhet i förskola och skola : barne... av Barbro Bruce, Eva Sventelius, Ulrika Ivarsson, Anna-Karin Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 636 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »