Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2021-10-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
15 x 211 x 147 mm
Vikt
380 g
SAB
Qbab
ISBN
9789144138848

Tillitsskapande ledarskap : från teori till praktik

Häftad,  Svenska, 2021-10-06
320
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Begreppen tillit och ledarskap är tätt sammanknutna. Ett gott ledarskap förutsätter tillit och tillit är positivt för såväl ledare och medarbetare som för organisationen. Saknas däremot tillit mellan ledare och medarbetare uppstår lätt en misstro som får negativa konsekvenser.

Många olika faktorer påverkar hur och om tillit utvecklas mellan ledare och medarbetare. I denna bok förklaras vad som behövs för att tillit skall uppstå och vad ledaren själv kan göra för att behålla eller öka tilliten. Teorier om tillit varvas med fallbeskrivningar från arbetslivet. Konkreta råd presenteras för att ledare utifrån sin egen situation och organisation ska kunna reflektera över vad som behövs för att skapa tillit i förhållande till medarbetarna.

Tillitsskapande ledarskap vänder sig dock inte bara till ledare och chefer utan kan också fungera som stöd för att öka kunskapen generellt om hur man kan hjälpa ledare att utveckla tillitsskapande ledarskap. Boken vänder sig således även till deltagare vid ledarskapsutbildningar, HR-personal och ledarskapskonsulter samt till studenter på akademisk grundnivå och avancerad nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillitsskapande ledarskap : från teori till praktik
  2. +
  3. Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 framgångsrika ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 fr... av Svante Randlert (inbunden).

Köp båda 2 för 649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Fors Brandebo