Mänskliga rättigheter i teori och praktik : från idé till förvaltning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Namli, Elena (förf.) / Persson, Pia (förf.) / Rahm, Tobias (förf.) / Romare, Johanna (förf.) / Seppä, Brittmari (förf.) / Westerberg, Marie (förf.) / Bremdal, Patrik (red.) / Ohlsson, Johanna (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
402 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789144138893

Mänskliga rättigheter i teori och praktik : från idé till förvaltning

Häftad,  Svenska, 2020-08-05
355
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att arbeta med mänskliga rättigheter i offentlig förvaltning väcker många frågor. Vad innebär det egentligen att mänskliga rättigheter är just rättigheter, och vilka plikter för de med sig? Vilka strategier kan anammas i arbetet mot rasismens normalisering? På vilket sätt ska konventioner tolkas i relation till svensk lagstiftning, och varför är det centralt med ett gott bemötande? I skärningspunkten mellan ledande forskning och praxis i den svenska förvaltningen diskuteras dessa och många andra frågor.

Mänskliga rättigheter i teori och praktik: Från idé till förvaltning bidrar med såväl vetenskapliga som praktiska och erfarenhetsbaserade perspektiv på arbetet med mänskliga rättigheter i det offentliga Sverige. I boken förenas etik, statsvetenskap och juridik med konkreta frågor och utmaningar som aktörer inom den svenska förvaltningen möter. Ledande forskare inom fältet och offentliganställda med expertfunktioner inom sina myndigheter diskuterar och bidrar med perspektiv på hur mänskliga rättigheter bör förstås, såväl i teori, tillämpning och praktik som i länkarna däremellan.

Boken fungerar som ett stöd och ett diskussionsunderlag för att driva arbetet med mänskliga rättigheter framåt. Den vänder sig till dig som arbetar med mänskliga rättigheter i Sverige, med eller utan juridisk kompetens, men även till dig som just nu studerar mänskliga rättigheter för att i framtiden arbeta med ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mänskliga rättigheter i teori och praktik : från idé till förvaltning
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »