Grundläggande statistisk analys (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2020-01-02
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
15 x 219 x 156 mm
Vikt
565 g
SAB
Thi
ISBN
9789144138947
Grundläggande statistisk analys (häftad)

Grundläggande statistisk analys

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-01-02
378
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grundläggande statistisk analys Kan levereras innan julafton
Med statistik kan man beskriva insamlad data på många olika sätt. Man kan också använda statistik för att analysera företeelser med hjälp av stickprov. I denna bok beskrivs grunderna för hur detta går till. Områden som tas upp är beskrivande statistik, sannolikhetslära, diskreta och kontinuerliga fördelningar, punkt- och intervallskattning, regressionsanalys, hypotesprövning, variansanalys, chi-tvåtester, icke-parametriska metoder, med mera.

Det är en illusion att man "kan statistik" för att man vet vilken formel man ska använda i vilket sammanhang eller för att man behärskar ett datorprogram med stöd för statistisk databearbetning. Naturligtvis är det viktigt att man kan hantera såväl den räknetekniska som den datormässiga delen av ämnet, men en god förståelse för statistisk metod kräver förståelse för ämnets teoretiska grund. Stor vikt har därför lagts på den pedagogiska framställningen. Tanken är att man med hjälp av boken inte bara ska kunna använda sig av statistiska metoder och modeller, man ska även få en känsla för den teoretiska grund som metoderna och modellerna baseras på. Den övergripande idén med boken är alltså att man som statistikanvändare inte bara ska förstå hur man gör i en viss situation, man ska även förstå varför.

Boken är avsedd att kunna användas både som kurslitteratur på universitets- och högskolenivå samt som verktygslåda för praktiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande statistisk analys
  2. +
  3. Övningar i linjär algebra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övningar i linjär algebra (häftad).

Köp båda 2 för 637 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Lantz