Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2021-08-11
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
23 x 245 x 173 mm
Vikt
815 g
SAB
Oc
ISBN
9789144139524

Sveriges politiska system

Häftad,  Svenska, 2021-08-11
419
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna bok beskrivs hur Sveriges politiska system är uppbyggt och fungerar, från nationell till lokal nivå. Aspekter som rör demokratins utveckling, val, regeringsbildning, lagstiftning, budget och dess beredning behandlas ingående i boken, liksom myndigheternas genomförande av policy samt granskning och utvärdering av denna.

Författaren anlägger ett institutionellt flernivåperspektiv för att visa hur politikens aktörer styrs av regler, processer och normer som på olika sätt samspelar med samhällets medborgare. Framställningen synliggör skillnaden mellan politiskt beslutsfattande och förvaltningens genomförande på olika nivåer inom den offentliga sektorn.

Denna fjärde upplaga har omarbetats med utgångspunkt i den uppdaterade förvaltningslagen och kommunallagen. Den har också försetts med nya avsnitt om civilsamhällets roll, EU:s inverkan på svensk förvaltning, välfärdsstaten, samt den offentliga sektorns värdegrund.

Sveriges politiska system ger en levande introduktion till svensk politik. Boken vänder sig i första hand till studenter på grundläggande nivå inom statsvetenskap och offentlig förvaltning, men lämpar sig även väl för utbildningar inom journalistik, juridik, socialt arbete, samhällsplanering och utbildnings vetenskaper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges politiska system
  2. +
  3. EU:s politiska system

De som köpt den här boken har ofta också köpt EU:s politiska system av Jonas Tallberg (häftad).

Köp båda 2 för 790 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Norén Bretzer

  • Urban välfärd, effektiv energi

    Ylva Norén Bretzer, Carolina Hiller, Eva-Lotta Kurkinen, David Langlet, Joshua Prentice

    Framtidens städer måste byggas hållbart enligt FNs hållbarhetsmål. EU ¿har därför ¿beslutat att vår energi¿användning ska minskas med 20 procent till år 2020 och i Sverige förbereds för införande av högre ¿krav än så. Vilka hinder och möjligheter ...