Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
673
Utgivningsdatum
2020-07-27
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ohab
ISBN
9789144139531
Arbetsrätt (häftad)

Arbetsrätt

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-07-27
630
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Arbetsrättslagstiftningens närmast explosionsartade utveckling under 1900-talets tre sista decennier kom att förskjuta, men inte på något avgörande sätt förändra, utgångspunkterna på arbetsmarknaden. I Decemberkompromissen år 1906 slogs fast att arbetsgivaren, genom vad som kommit att kallas § 32-rättigheterna, fritt antar och avskedar arbetstagare samt leder och fördelar arbetet.

I denna bok framställs arbetsrättsliga regler som begränsningar i dessa så kallade arbetsgivarprerogativ. Ett sådant funktionellt arbetsgivarperspektiv gör arbetsrätten mer överskådlig och överbryggar dessutom den stundom konstlade uppdelningen mellan enskild och kollektiv arbetsrätt.

Boken spänner över större delen av den civilrättsliga arbetsrättsliga regleringen, med tonvikt på begränsningar i antagnings- och uppsägningsrätten samt på arbetsmarknadens kollektiva spelregler. Störst vikt läggs vid medbestämmandelagen (MBL), anställningsskyddslagen (LAS) och diskrimineringslagen. Denna fjärde upplaga innehåller en stor mängd uppdateringar med anledning av ny lagstiftning och rättspraxis.

Arbetsrätt är i första hand avsedd för utbildningar på högskolenivå men har ett upplägg som gör att den lämpar sig även för andra utbildningar samt för praktiker. Boken innehåller utförliga referat av och hänvisningar till centrala arbetsrättsliga källor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetsrätt
  2. +
  3. Rättsregler : en introduktion till juridiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättsregler : en introduktion till juridiken av Håkan Hydén, Therese Hydén (häftad).

Köp båda 2 för 963 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna