Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2020-11-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Em.01
ISBN
9789144139579
Lärande för hållbar utveckling - - i förskolan (häftad)

Lärande för hållbar utveckling - - i förskolan

Häftad Svenska, 2020-11-17
280
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi lever i dag i en värld där klimatförändringarna och dess konsekvenser blir alltmer påtagliga. Jordens resurser kommer inte att räcka till om vi inte förändrar vårt samhälle och vår relation till naturen.

Förskolan ska, liksom all utbildning i Sverige, genomsyras av lärande för hållbar utveckling. Men vad menas egentligen med det, och vad innebär det i praktiken?

I den här boken ger författaren en teoretisk bakgrund till begreppet lärande för hållbar utveckling och visar också genom konkreta exempel hur man kan arbeta med detta i förskolan. Boken fungerar därmed både som inspirationskälla och som utgångspunkt för diskussioner om förskolans roll i skapandet av den värld vi lever i och den framtid som barnen är en del av.

I den här andra upplagan har författaren uppdaterat innehållet ut ifrån den reviderade läroplanen för förskolan som trädde i kraft 2019, samt förtydligat och fördjupat en del resonemang.

Boken vänder sig till studenter på förskollärarutbildningen och till alla som arbetar i förskolan och är intresserade av lärande för hållbar utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande för hållbar utveckling - - i förskolan
  2. +
  3. Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska och lära i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska oc... av Ingela Elfström, Bodil Nilsson, Lillemor Sterner, Christina Wehner-Godée (häftad).

Köp båda 2 för 743 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »