Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2021-01-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Doka,Ohae
ISBN
9789144140025
Arbete och psykisk hälsa : viktigt vetande och vanliga myter (häftad)

Arbete och psykisk hälsa : viktigt vetande och vanliga myter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-01-04
317
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Arbete är bra för hälsan. En hög arbetsbelastning är positivt. Psykisk ohälsa har mer med det privata att göra än med den psykosociala arbetsmiljön. Det här är tre vanliga antaganden om sambandet mellan arbete och psykisk hälsa. Men vilket vetenskapligt stöd har de?

I Arbete och psykisk hälsa: viktigt vetande och vanliga myter presenteras grundläggande modeller och aktuell forskning om sambandet mellan arbete och psykisk hälsa. Vanliga antaganden på området granskas. Vad kan sägas vara vetande respektive myt? Vad kan det få för konsekvenser att agera på vetande eller myt - för individer, arbetsgivare och samhället i stort?

I boken skärskådas också aktuella trender i arbetslivet: arbetet som en alltmer osäker källa till stabil ekonomisk trygghet, det ökande tempot i ett alltmer tävlingsinriktat arbetsliv och de utsuddade gränserna mellan arbete och privatliv. Dessa trender gör att traditionella sätt att se på arbete i relation till hälsa bör utvecklas och ifrågasättas.

Boken vänder sig till studerande inom utbildningar där frågor om arbete, arbetsmiljö och psykisk hälsa studeras. Den riktar sig också till yrkesverksamma, till exempel HR-personal och chefer på olika nivåer samt andra som arbetar med frågor som berör arbetsmiljö, rehabilitering och psykisk hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbete och psykisk hälsa : viktigt vetande och vanliga myter
  2. +
  3. Psykosocial arbetsmiljö : begrepp, bedömning och utveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykosocial arbetsmiljö : begrepp, bedömning oc... av Mats Eklöf (häftad).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arbete och psykisk hälsa : viktigt vetande och vanliga myter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant
    Jostein Langstrand, 2 mars 2021

    En välskriven och tänkvärd bok från en av Sveriges skarpaste forskare. Argumenten är synnerligen välunderbyggda utifrån forskning inom området, utan att det blir för teoretiskt och abstrakt. Rekommenderas varmt till alla som är intresserade av arbetslivsfrågor.

Visa alla 1 recensioner