Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2020-07-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
97 x 210 x 154 mm
Vikt
490 g
SAB
Doaa
ISBN
9789144140063
Experimentell metodik för beteendevetare (häftad)

Experimentell metodik för beteendevetare

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-07-01
440
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Experimentet är den vetenskapliga metod som ger oss de bästa förutsättningarna att ta reda på orsaker till varför saker och ting händer. Alla vetenskapliga undersökningar har svagheter, så även de som är baserade på experiment. Skillnaden är att experimentet erbjuder unika möjligheter att komma runt svårigheterna. Den här boken handlar om sådana möjligheter och svagheter. Även de studenter och forskare som själva aldrig kommer att genomföra ett experiment behöver ha god kännedom om experimentell metodik. Genom att veta vilka avsteg som görs från metodiken förstår man också svagheterna i andra metoder och i de slutsatser som kan dras från dessa studier. Att lära sig den experimentella metodiken handlar därmed mycket om träning i kritiskt granskande och i vetenskapligt resonerande.

Experimentell metodik för beteendevetare ger läsaren kunskap om hur experiment kan och bör utformas. Den ger nödvändiga teoretiska kunskaper, men fyller också ett allmänbildande syfte där läsaren lär sig att identifiera svagheterna i forskning, inte bara sådan som presenteras i forskarsamhället utan också i tidningar och andra medier.

Denna tredje upplaga har ett nytt kapitel som handlar om hur frågeställningar och hypoteser bör formuleras och hur detta hänger samman med vetenskaplig metod. Den har också uppdaterats med nya och tidsenliga exempel. Den är lika pedagogisk som sin föregångare samtidigt som den inkluderar avancerade avsnitt. Därmed är den lämplig för såväl nybörjaren som för den som redan behärskar grunderna i experimentell metodik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Experimentell metodik för beteendevetare
  2. +
  3. Skriva för att lära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriva för att lära av Olga Dysthe, Frøydis Hertzberg, Torlaug Løkensgard Hoel (häftad).

Köp båda 2 för 819 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Experimentell metodik för beteendevetare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    Pernilla Rydeblad, 13 september 2021

    Författarna gör ämnet intressant, strukturen är lätt att följa, exempel som tydliggör termer och metod på ett mycket bra sätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna