Svenska säkerhetsstrategier - Teori och praktik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2021-02-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Kc
ISBN
9789144140162
Svenska säkerhetsstrategier - Teori och praktik (häftad)

Svenska säkerhetsstrategier - Teori och praktik

Häftad Svenska, 2021-02-25
368
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En nationell säkerhetsstrategi handlar ytterst om hur den politiska ledningen inriktar, utvecklar och utnyttjar olika former av maktmedel för att uppnå landets övergripande säkerhetspolitiska intressen.

I boken presenteras en sammanhållen analys av de olika säkerhets strategier som Sverige tillämpat efter förlusten av Finland 1809. Bland dessa strategier återfinns olika former av neutralitetspolitik, allianser med andra småstater och stormakter samt strategier syftande till kollektiv säkerhet. De svenska vägvalen analyseras och förklaras med hjälp av ett analysramverk som förenar forskning om strategi och internationell politik med ett särskilt fokus på småstaters speciella utmaningar. Boken avslutas med en analys av 2000-talets försvarssamarbeten och säkerhetspolitiska vägval.

Denna kompletterade upplaga innehåller en vidareutveckling av bokens teoretiska ramverk och en nyskriven jämförelse mellan svensk försvars- och säkerhetspolitik under 2000-talets första och andra decennium. Övriga delar av boken har uppdaterats med hänsyn till det utvecklade analysramverket och händelser efter första upplagans utgivning.

Boken vänder sig främst till universitetsstuderande, men den avser också att lämna ett bidrag till forskning och debatt om svensk säkerhetspolitik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska säkerhetsstrategier - Teori och praktik
  2. +
  3. Introduktion till EU

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till EU av Ulf Bernitz, Anders Kjellgren (häftad).

Köp båda 2 för 637 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jacob Westberg