Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2021-08-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
10 x 215 x 151 mm
Vikt
420 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144140186

Kulturmöten : interkulturell omvårdnad med normkritiska perspektiv

Häftad,  Svenska, 2021-08-03
328
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dagens samhälle beskrivs som mångkulturellt, vilket innebär att sjuksköterskor förväntas hantera mångfald på olika sätt. Att möta det okända eller annorlunda kan uppfattas som spännande men också utmanande. Denna bok har sin utgångspunkt i interkulturell omvårdnad och normkritik. Med interkulturell omvårdnad avses omvårdnad som sker mellan människor med olika kulturella identiteter och bakgrunder. Med normkritikens hjälp skapas förutsättningar att förstå varför det ibland uppstår "krockar" och hur vi kan undvika dem.
Boken inleds med en beskrivning av kulturbegreppet och hur det kommer till uttryck inom hälso- och sjukvården, liksom hur kulturmöten och normkritik hänger samman. Därefter följer tre delar, varav den första beskriver hur normer och andra kulturella konstruktioner skapas. Den andra delen visar hur vi kan förhålla oss kritiska till det som skapar hinder i kulturmöten. I bokens avslutande tredje del ligger fokus på de verktyg som kan användas för att motverka exkludering och diskriminering, och i förlängningen främja en mer jämlik hälso- och sjukvård.
Boken är avsedd att användas i sjuksköterskeutbildningen på såväl grundläggande som avancerad nivå, men fungerar också som underlag för reflektion inom hälso- och sjukvården i övrigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturmöten : interkulturell omvårdnad med normkritiska perspektiv
  2. +
  3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »