Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2022-10-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Salander, Pär (förf.) / Sernbo, Elisabet (förf.) / Silvén Hagström, Anneli (förf.) / Svärd, Veronica (förf.) / Zillén, Kavot (förf.) / Isaksson, Joakim (red.) / Lilliehorn, Sara (red.) / Hansson, Helena (red.)
SAB
Vpd
ISBN
9789144140193
Perspektiv på hälso- och sjukvårdskuratorns mångfacetterade arbete (häftad)

Perspektiv på hälso- och sjukvårdskuratorns mångfacetterade arbete

Häftad,  Svenska, 2022-10-04
428
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Perspektiv på hälso- och sjukvårdskuratorns mångfacetterade arbete Kan levereras innan julafton
Införandet av legitimation för hälso- och sjukvårdskuratorn har ytterligare aktualiserat behovet av kunskapsutveckling om socialt arbete i hälso- och sjukvård. Kunskap och utbildning är ett viktigt inslag i socionomers individuella professionalisering.

Perspektiv på hälso- och sjukvårdskuratorns mångfacetterade arbete ger en aktuell bild av arbetets innehåll och karaktär och en fördjupad teoretisk ram för det sociala arbetet i hälso- och sjukvård som vidgar förståelsen för yrkets utmaningar och för hur dessa kan hanteras. Kuratorn befinner sig många gånger i en skärningspunkt mellan olika intressen och röster. I boken beskrivs och förespråkas en bred kunskapsbas som spänner över institutionella, organisatoriska, juridiska, kulturella och relationella aspekter av det sociala arbetet i hälso- och sjukvård. Vidare beskrivs det komplexa sambandet mellan hälsa/ohälsa och det sociala sammanhanget. Boken är därför ett stöd till hälso- och sjukvårdskuratorn i att inhämta kunskap som stärker det professionella självförtroendet och förmågan att hantera arbetets utmaningar.

Boken vänder sig huvudsakligen till studenter på avancerad nivå som läser den legitimationsgrundande hälso- och sjukvårdskurators utbildningen samt yrkesverksamma hälso- och sjukvårdskuratorer, men kan med fördel också användas inom socionomprogrammet och professionsutbildningar inom vård och omsorg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på hälso- och sjukvårdskuratorns mångfacetterade arbete
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 647 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »