Geoteknik (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2021-08-02
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ppaa
ISBN
9789144140223
Geoteknik (kartonnage)

Geoteknik

Kartonnage Svenska, 2021-08-02
515
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken Geoteknik vänder sig i första hand till studenter på de tekniska högskolornas program för väg- och vattenbyggnad och samhällsbyggnad samt på högskolornas byggingenjörsprogram. I denna andra upplaga av boken har framförallt uppgifter adderats och lösningar utvecklats eller uppdaterats, detta tillsammans med en allmän genomgång och justering.

Geoteknik behandlar jordmaterials mekaniska och tekniska egenskaper, kunskaper som är av betydelse för utförandet av en säker och stabil grundläggning av byggnader och anläggningar.

Boken är uppdelad i fyra huvuddelar. I del A ges en introduktion till ämnet samt en återblick på byggnadsgeologin (kvartärgeologin). I del B behandlas jordmaterialläran, dvs. jords kemiska och fysikaliska egenskaper vad gäller beståndsdelar, klassificering och strukturell uppbyggnad. Del C behandlar jordmekaniken, dvs. mekaniska och hållfasthetstekniska egenskaper hos jord. I del D tillämpas de inhämtade kunskaperna på viktiga geotekniska problemområden såsom bestämning av spännings tillstånd i jordprofiler, beräkning av byggnaders och anläggningars sättning och geotekniska bärförmåga samt bestämning av jordtryck mot stödkonstruktioner och jordslänters stabilitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geoteknik
  2. +
  3. Ett sammanvävt liv : hur svamparna förenar vår värld, förändrar våra sinnen och formar vår framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett sammanvävt liv : hur svamparna förenar vår ... av Merlin Sheldrake (inbunden).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna