Elevhälsa och lärarhälsa : så arbetar vi med Känsla av sammanhang i skolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2021-01-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Emia-c,Emm-c,Eaae
ISBN
9789144140322
Elevhälsa och lärarhälsa : så arbetar vi med Känsla av sammanhang i skolan (häftad)

Elevhälsa och lärarhälsa : så arbetar vi med Känsla av sammanhang i skolan

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-01-07
314
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elevhälsa och lärarhälsa : så arbetar vi med Känsla av sammanhang i skolan Kan levereras innan julafton
I dag står psykisk ohälsa för nära hälften av alla sjukskrivningar i Sverige och lärare är inget undantag. Det säger sig självt att ett hälso främjande arbete kan bli en utmaning om personalen inte mår bra eller upplever stress. Arbetsgivaren har alltid ett ansvar att före bygga arbetsrelaterad ohälsa, men lärare och annan skol personal har också ett medarbetaransvar att hålla sig friska. För detta behövs både kunskap och strategier.

I den här boken presenterar författaren hur man inom ramen för skolans verksamhet kan samverka och göra rätt prioriteringar i det hälsofrämjande arbetet. De verktyg som boken presenterar är också användbara i andra verksamheter än skolan där elever byts ut mot till exempel barn, brukare eller patienter.

Känsla av sammanhang (KASAM) är en organisationspsykologisk modell för hälsofrämjande arbete som bygger på de tre grund stenarna begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet. Många verksamheter arbetar flitigt med KASAM, med förbättrad psykisk hälsa som resultat. För att personalen i skolan ska förstå hur de bäst ska kunna stärka elevers begriplighet, hanter barhet och menings fullhet kan det vara av stor betydelse att de först stärker sin egen känsla av begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet. Hur ett sådant arbete kan gå till presenteras i denna bok.

Elevhälsa och lärarhälsa riktar sig främst till blivande och verksamma lärare samt annan personal i grundskolan och gymnasieskolan. Skolledare och elevhälsoteam, liksom andra som vill arbeta hälsofrämjande, kan ha god nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevhälsa och lärarhälsa : så arbetar vi med Känsla av sammanhang i skolan
  2. +
  3. Det ska inte vara krångligt att må bättre - SIGNERAD AV HENRIK WIMAN

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ska inte vara krångligt att må bättre - SIG... av Henrik Wiman (inbunden).

Köp båda 2 för 523 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magdalena Berger

  • Psykisk ohälsa i skolan : upptäcka, bemöta och åtgärda

    Magdalena Berger

    Media rapporterar att psykisk ohälsa hos ungdomar ökar och kanske tror vi oss veta vad detta beror på. Men lyssnar vi på vad ungdomarna själva har att säga om psykisk ohälsa? Psykisk ohälsa i skolan är en bok som lyfter ungdomarnas egna röster, oc...