Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2022-03-16
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oaba,Qbfbc
ISBN
9789144140346
Från lärandets loopar till lärande organisationer (häftad)

Från lärandets loopar till lärande organisationer

Häftad Svenska, 2022-03-16
305
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det erfarenhetsbaserade lärandet beskrivs ofta som en process: jag är med om någonting, jag reflekterar över detta, jag skapar begrepp och generaliserar samt prövar dessa begrepp i nya situationer. Det nya testet inleder en ny process. Lärande sker alltså i ständigt pågående looprörelser.

Från lärandets loopar till lärande organisationer ger en överblick över teorier och forskning om erfarenhetsbaserat lärande på individ-, grupp- och organisationsnivå. Med utgångspunkt i klassiker som Jean Piaget, John Dewey och Kurt Lewin beskrivs hur forskningen och teoribildningen om individuellt och kollektivt lärande i organisationer utvecklats. Historieskrivningen mynnar ut i de senaste rönen om lärande organisationer och organisatoriskt lärande. Här presenteras även den kritik som riktats mot föreställningen om den lärande organisationen. I denna kraftigt reviderade upplaga har ny teoribildning tillkommit. Den lärande organisationens pedagogiska grundidé diskuteras i relation till dagens sätt att styra och leda organisationer.

Boken vänder sig till studenter inom pedagogik och personal- och arbetslivsprogram och kan med fördel användas för praktiskt utvecklingsarbete i organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från lärandets loopar till lärande organisationer
  2. +
  3. Kollektivt lärande - i arbetslivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kollektivt lärande - i arbetslivet av Otto Granberg, Jon Ohlsson, Susanne Andersson, Marianne Döös, Pär Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna