Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2021-05-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
19 x 242 x 167 mm
Vikt
645 g
SAB
G.092,Eabg
ISBN
9789144140384
Elevernas texter : redskap för textanalys, textsamtal och bedömning (häftad)

Elevernas texter : redskap för textanalys, textsamtal och bedömning

Häftad,  Svenska, 2021-05-18
360
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Elever måste ges stora möjligheter att utveckla sitt skrivande genom hela skoltiden. Därför behöver deras lärare erbjuda en systematisk skrivundervisning som omfattar dels konkreta exempel på hur språket i olika texter ser ut, dels ett textanalytiskt metaspråk som kan användas för att samtala om texter och som knyter an till läroplanernas intentioner om språkutveckling.

Med hjälp av exempel från elevers egna texter diskuterar författaren ett brett urval av centrala språk- och litteraturvetenskapliga begrepp. Bland annat presenteras textbindning, textaktivitet och genre samt olika narratologiska begrepp. I varje kapitel knyts resonemangen till läroplanerna och deras kunskapskrav.

Elevernas texter riktar sig dels till studenter som läser svenska och svenska som andraspråk i grund- respektive ämneslärarprogrammets olika kurser. Dels riktar den sig till verksamma lärare i dessa och andra ämnen i grund- och gymnasieskolan.

Denna andra upplaga av boken är anpassad för användning tillsammans med de ämnes- och kursplaner för svenska och svenska som andraspråk som gäller från och med 1 juli 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevernas texter : redskap för textanalys, textsamtal och bedömning
  2. +
  3. Läsa och samtala om skönlitteratur : med digitala verktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsa och samtala om skönlitteratur : med digita... av Jenny Edvardsson (häftad).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »