Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2020-04-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
195 g
SAB
Aefe
ISBN
9789144140568

Ett år av akademiskt skrivande : erfarenheter och arbetstekniker för unga forskare

Häftad,  Svenska, 2020-04-15
277
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Unga forskare som vill göra akademisk karriär står inför många utmaningar. Deras tillvaro präglas av osäkra anställningar, motstridiga krav och begränsade erfarenheter av att stå på egna ben. Många befinner sig dessutom i familjebildande ålder. Kunskap om hur man kan göra för att må bra och nå framgång på sina egna villkor är sällsynt - få forskare låter andra få en inblick i deras forskartillvaro, och i hur den känns.

Med Ett år av akademiskt skrivande lyfter David Larsson Heidenblad på locket till sin egen forskartillvaro. Boken började sitt liv som en populär blogg om akademiskt skrivande och arbete. Här följer vi ett år av hans forskarliv och får ta del av tankar kring den akademiska karriären och vad en sådan innebär, reflektioner om skrivandets former och förutsättningar samt tankar om föräldraskap och jämställdhet.

Boken riktar sig till unga forskare som vill bemästra sin yrkesroll, men också till deras mentorer och andra som är intresserade av forskarlivets många olika aspekter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett år av akademiskt skrivande : erfarenheter och arbetstekniker för unga forskare
  2. +
  3. Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget m... av Jesper Huor, Anders Rydell (inbunden).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Larsson Heidenblad