Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2021-05-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
8 x 213 x 148 mm
Vikt
285 g
SAB
Emia
ISBN
9789144140742

Rektorers identitet : en bok om ledarskap, meningsskapande och lömska problem

Häftad,  Svenska, 2021-05-31
355
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varifrån hämtar en rektor stöd när denna ställs inför ett problem eller står i begrepp att påbörja en utvecklingsprocess? Från forskningen? Styrdokumenten? Eller kanske tar rektorn utgångspunkt i personliga värderingar och i kulturen på den egna skolan?

I Rektorers identitet argumenterar författaren för att rektorers handlingsalternativ i stor utsträckning bestäms av deras identitet. Eller annorlunda uttryckt, förståelsen för vem vi är - eller upplevelsen av vilka vi borde vara - i en yrkesroll har stor betydelse för hur vi utövar ledarskap och för hur vi väljer att möta arbetets utmaningar rent generellt, men särskilt i svåra eller lömska situationer. Författaren föreslår ett analytiskt ramverk där identiteten delas in i tre dimensioner - en professionell, en lokal och en personlig del - och visar hur svenska rektorer i dag hämmas av en obalanserad identitet, där det professionella jaget överskuggar andra dimensioner av betydelse för ledarskapet.

Rektorers identitet riktar sig till verksamma och till blivande rektorer i förskola och skola, men den är även relevant för lärare med lednings- eller utvecklingsuppdrag, samt för skolchefer och anställda på skolförvaltningar på central kommunal nivå.

"Det är en mycket intressant och bra bok som visar hur rektorers identitet kan påverka lokal skolförbättring." -Lektör Katharina Jacobsson, publiceras i BTJ-häftet nr 18, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rektorers identitet : en bok om ledarskap, meningsskapande och lömska problem
  2. +
  3. Att leda mot skolans mål - vägval och möjligheter 3 uppl.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leda mot skolans mål - vägval och möjlighet... av Olof Johansson, Lars Svedberg (häftad).

Köp båda 2 för 1000 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »