Beroendemedicin (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2022-10-03
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Eriksson, Ulf J. (förf.) / Gilljam, Hans (förf.) / Guterstam, Joar (förf.) / Hallberg, Mathias (förf.) / Helander, Anders (förf.) / Hoffman, Orsolya (förf.) / Håkansson, Anders (förf.) / Jerlhag Holm, Elisabet (förf.) / Knudsen, Kai (förf.) / Kåberg, Martin (förf.) / Larsson, Matz (förf.) / Leifman,
Illustratör/Fotograf
Pontus Andersson, Gunilla Svanholm, Lena Lyons
Dimensioner
27 x 242 x 155 mm
Vikt
770 g
SAB
Vln
ISBN
9789144140810

Beroendemedicin

Häftad,  Svenska, 2022-10-03
543
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Beroendemedicin är en grundläggande lärobok som beskriver verkningsmekanismer och effekter av beroendeframkallande medel, riskfaktorer för beroendeutveckling samt olika behandlingsmetoder. Den har en neuro biologisk, biomedicinsk, farmakologisk och klinisk ansats. Författarna representerar den främsta expertisen i landet inom sina respektive områden.

I denna tredje upplaga har ett nytt kapitel om spelberoende tillkommit. Samtliga kapitel har uppdaterats och i vissa fall omarbetats för att spegla de senaste forskningsresultaten och för att följa den snabba utvecklingen inom området. Kunskap om beroende är viktig inom hälso- och sjukvården för att kunna optimera och individanpassa såväl preventiva åtgärder som behandlingsmetoder, men även inom många andra samhällssektorer, exempelvis socialtjänsten, rättsväsendet och för politiska beslutsfattare.

Boken lämpar sig speciellt för utbildningar inom naturvetenskap och hälso- och sjukvård, såsom läkar-, apotekar-, biomedicin-, receptarie- och sjuksköterskeprogrammen, men även för att ge ett medicinskt perspektiv inom exempelvis socionom- och psykologutbildning. Den kan även vara lämplig som kurslitteratur för uppdragsutbildningar inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beroendemedicin
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 801 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Hälsa och mångfald : ett kliniskt perspektiv

    Solvig Ekblad, Erica Rothlind

    Beskriver olika aspekter av hälsa och mångfald med relevans för patientmöten i såväl primärvård som specialistvård. En föränderlig värld medför att även hälso- och sjukvården blir en alltmer mångkulturell miljö. En ökad mångfald bland kliniskt ver...