Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2021-11-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lahdenperä, Pirjo (förf.) / Lunneblad, Johannes (förf.) / von Brömssen, Kerstin (förf.) / Söderman, Johan (förf.) / Wiklund, Matilda (förf.) / Lorentz, Hans (red.) / Bergstedt, Bosse (red.)
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
SAB
Eab
ISBN
9789144140872
Interkulturella dimensioner - pedagogik för interkulturellt lärande (häftad)

Interkulturella dimensioner - pedagogik för interkulturellt lärande

Häftad Svenska, 2021-11-18
308
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Svensk pedagogisk forskning har under ett flertal år utvecklat interkulturella perspektiv, såväl metodiskt som teoretiskt. Den har visat hur viktigt det är att skolorna i dagens mångkulturella samhälle fokuserar på att främja interkulturellt lärande.

I denna antologi presenteras aktuell forskning. Bidragen visar att skillnaderna i barns och ungas uppväxtvillkor har ökat i Sverige. De visar också att diskriminering och rasism är återkommande problem och att modersmålsundervisningen är starkt marginaliserad. Samtidigt pekar de på möjligheter som finns för att stärka skolors och föreningars interkulturella arbete, hur lärare kan arbeta med svåra och kontroversiella texter i undervisningen och hur ungdomsföreningar med estetisk bildningspraktik kan bidra till interkulturellt engagemang. I boken diskuteras hur nya teoretiska inriktningar, som normkritiskt perspektiv och posthumanism, kan bidra till att skapa ett eftersträvansvärt pedagogiskt klimat. Att både lärarutbildning och skola ska kunna ges teoretiska redskap för att kunna hantera läroplaners målsättning och förverkliga dessa i pedagogisk praktik tas också upp i boken.

Interkulturella dimensioner är avsedd som kurslitteratur vid lärar utbildningar och vid andra pedagogiska utbildningar på universitet och högskola. Boken vänder sig till lärare, pedagoger, skolledare samt till kuratorer, psykologer och socionomer samt till alla som är intresserade av barn, ungdomar och mångkultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Interkulturella dimensioner - pedagogik för interkulturellt lärande
  2. +
  3. Empati - Närvaro eller metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Empati - Närvaro eller metod av Emilie Kinge (häftad).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »