Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2020-08-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
7 x 203 x 146 mm
Vikt
290 g
SAB
Oi:dd,Thi
ISBN
9789144140902
Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förändra världen med siffror (häftad)

Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förändra världen med siffror

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-08-18
408
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Författarna till denna bok hävdar att statistik är ett viktigt verktyg för att förstå och förändra världen. Fattigdom kan inte förstås eller avskaffas utan att kunna mätas. Detsamma gäller andra orättvisor: för att studera dem måste vi kunna definiera och mäta dem.

Barmark och Djurfeldts bok vänder sig speciellt till läsare som känner motstånd mot att närma sig kvantitativa metoder. Här ges en introduktion till grundläggande statistisk analys med fokus på principerna, vid att förstå vilken analysform som är bäst i en viss situation och vid att tolka resultaten. Boken går utmärkt att läsa utan att förstå en enda formel.

Boken riktar sig främst till studenter på grundläggande nivåer inom samhällsvetenskapliga ämnen. Den kan läsas av alla som vill göra en enkätundersökning eller skaffa sig kunskaper i grundläggande statistisk analys.

På bokens webbplats finns instruktionsfilmer och övningar tillgängliga. Till varje analys avsnitt finns en kort "SPSS-guide" som anger hur man konkret genom för motsvarande analys i statistikprogrammet SPSS. Instruktioner för hur man kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förändra världen med siffror
  2. +
  3. Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskapli... av Göran Djurfeldt, Rolf Larsson, Ola Stjärnhagen (häftad).

Köp båda 2 för 877 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna