Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Fc.02,Eabfc
ISBN
9789144140933
Ordens värld : svenska ord - struktur och inlärning (häftad)

Ordens värld : svenska ord - struktur och inlärning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-08-19
380
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alla lärare är säkerligen måna om att deras elever ska lära sig många ord, att de så snabbt som möjligt ska bygga upp ett rikt ordförråd inom olika områden. För att kunna gå i land med uppgiften behöver lärare skaffa sig teoretiska insikter om hur ordförrådet är uppbyggt och hur ordinlärning går till. Först då kan under visningen bedrivas på ett systematiskt och effektivt sätt och elevernas ordinlärning underlättas.

Ordens värld är indelad i fyra delar. Del 1 ger övergripande kunskap om ord, ordförråd och ordinlärning. Del 2 presenterar ordförrådets inre struktur, till exempel vilka olika betydelserelationer som finns mellan ord, hur ord lagras i hjärnan och hur man kan dra nytta av denna kunskap i inlärningen. Del 3 beskriver på ett systematiskt sätt ordförrådets yttre struktur, hur svenska ord är uppbyggda. Till varje del finns ett stort antal praktiska övningsuppgifter. Del 4 tar upp frågor av mer övergripande karaktär, som skillnaderna mellan inlärning av ett andraspråk och ett främmande språk och mellan explicit och implicit ordundervisning.

Boken är främst avsedd för universitetskurser i svenska som andraspråk och svenska språket samt inom lärarutbildningen och lärarfortbildningen. Den kan också vara till nytta för mycket avancerade inlärare i svenska som andraspråk.

Ordens värld ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ordens värld : svenska ord - struktur och inlärning
  2. +
  3. Andraspråkets grammatik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andraspråkets grammatik av Anna Flyman Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingegerd Enström

  • Stella och mysteriet på Capri

    Margareta Holmegaard, Ingegerd Enström

    Följ med katten Stella på en spännande och lärorik vandring på den italienska ön Capri! Ön ligger strax utanför Neapel med utsikt över vulkanen Vesuvius och Sorrentohalvön. Tillsammans med katten Axel blir Stella indragen i ett spännande äventyr. ...