Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2022-01-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Nilsson Lundmark, Eva (förf.) / Nilsson, Ingvar (förf.) / Padyab, Mojgan (förf.) / Rostami, Amir (förf.) / Sundqvist, Johanna (förf.) / Ghazinour, Mehdi (red.) / Eriksson, Malin (red.)
Dimensioner
23 x 210 x 155 mm
Vikt
425 g
SAB
Oepb
ISBN
9789144140957

Polisiärt arbete i utsatta områden : utmaningar och möjligheter

Häftad,  Svenska, 2022-01-03
392
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att arbeta som polis i områden som präglas av utbredd
kriminalitet och otrygghet är en svår uppgift. Polisära insatser i dessa områden kräver därför på ett särskilt sätt koordinering och samspel mellan olika system och aktörer såsom politiken, den rättsliga regleringen, Polismyndigheten, lokalsamhället, medborgarna och den enskilda polisen. Att genom polisiära insatser förbygga och bekämpa brottslighet och garantera säkerhet och trygghet i så kallade utsatta områden är därför en stor samhällsutmaning.

Den här antologin tar sig an ämnet utifrån ett långsiktigt perspektiv. Den består av bidrag som skrivits av såväl forskare som yrkesverksamma poliser och samhällsentreprenörer. Alla de medverkande har erfarenhet av arbete och/eller forskning i så kallade utsatta områden. Sammantaget ger de olika bidragen en bred bild av komplexiteten i problembilden, utmaningarna och förutsättningarna för polisens arbete i dessa områden.

Boken lämpar sig lika mycket för studenter som för yrkesverksamma, både inom polisiärt arbete, socialt arbete och andra professioner som arbetar i så kallade utsatta områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Polisiärt arbete i utsatta områden : utmaningar och möjligheter
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »