Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2020-10-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ohfb-c
ISBN
9789144141053
Disciplinering, femininitet och tvångsvård : tjejers vardag vid särskilda ungdomshem (häftad)

Disciplinering, femininitet och tvångsvård : tjejers vardag vid särskilda ungdomshem

Häftad, Svenska, 2020-10-26
311

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tjejer utgör en tredjedel av de ungdomar som bor vid särskilda ung doms hem. Ändå står nästan alltid killarna i centrum i mediernas rapportering om allmänna, mediala, figurer såsom "problem ungdomar", "ungdomsbrottslighet" eller "ungdomsgäng". I den här boken analyserar författaren tjejers vardag och relationer vid särskilda ungdomshem och tar avstamp i ett antal teoretiska frågor om makt, disciplinering och ung femininitet.

Låsta institutioner, särskilda ungdomshem, har en lång historia av kontroll, uppfostran och disciplinering av unga människor och är den mest ingripande åtgärd som samhället kan ta till. I Disciplinering, femininitet och tvångsvård tar författaren upp ett antal centrala aspekter av institutionsvardagen, såsom den strikt reglerade tillvaron, maktasymmetrin som är inbyggd mellan tjejer och personal samt hur relationer tjejerna emellan skapas och hindras av institutionsmiljön. Genomgående analyseras också betydelsen av kön och genus och hur personalens föreställningar och förväntningar påverkar de intagna tjejerna.

Disciplinering, femininitet och tvångsvård vänder sig till studerande vid högskolor och universitet, särskilt inom socialt arbete, genus vetenskap och kriminologi. Boken riktar sig också till ungdomar och personal vid olika behandlingsinstitutioner, samt till yrkesverksamma som på olika sätt kommer i kontakt med tjejer med psykosocial problematik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Disciplinering, femininitet och tvångsvård : tjejers vardag vid särskilda ungdomshem
  2. +
  3. Barns röster om våld : att lyssna, tolka och förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barns röster om våld : att lyssna, tolka och fö... av Maria Eriksson, Åsa Källström, Elisabeth Näsman (häftad).

Köp båda 2 för 813 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Andersson Vogel

  • Kontrollerade unga : tvångspraktiker på institution

    Sofia Enell, Sabine Gruber, Maria Andersson Vogel

    Låsta institutioner, tvångsvård, kriminalitet, missbruk, ungdomar på rymmen. Orden skapar bilder och väcker debatt - hur ska ungdomar som utsätter sig själva och andra för fara hanteras? I denna antologi går författarna bortom förenklade föreställ...