Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2023-01-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Skoog, Matti (förf.) / Isaksson, Raine (förf.) / Isaksson, Raine (förf.) / Isaksson, Raine (förf.)
Dimensioner
14 x 210 x 147 mm
Vikt
365 g
SAB
Qb
ISBN
9789144141626
Verksamhetsstyrning för hållbar utveckling (häftad)

Verksamhetsstyrning för hållbar utveckling

Häftad,  Svenska, 2023-01-03
396
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om hur organisationer kan bidra till hållbar utveckling genom att utveckla sin verksamhetsstyrning. I det arbetet behöver organisationen identifiera vad hållbar utveckling är genom att ta del av olika ramverk och politiska processer - och sedan lyckas integrera detta i organisationens mål, strategier och affärsmodeller. Med utgångspunkt i det kan man analysera hur hållbarhet kan integreras i organisationens verksamhets styrningssystem och styrprocesser.

Bokens första del går igenom grunderna i verksamhetsstyrning och beskriver vad hållbar utveckling är. Författarna presenterar en modell för hur man kan integrera hållbarhet i den traditionella verksamhetsstyrningen.

I bokens andra del presenteras tre fördjupande exempel (boende processen, Region Gotland och Hotell S:t Clemens), som disku terar och analyserar olika aspekter av verksamhetsstyrning för hållbar utveckling.

Boken passar för utbildningar inom företagsekonomi och indu striell ekonomi. Men den riktar sig i lika hög grad till ekonomichefer, controllers och hållbarhetsansvariga inom såväl företag som offentliga organisationer. Och framför allt till dig som (liksom bokens författare) tycker att frågan om hur vi åstadkommer håll bar utveckling är en av vår tids allra viktigaste frågor!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Verksamhetsstyrning för hållbar utveckling
  2. +
  3. Lean och processer i hälso- och sjukvården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lean och processer i hälso- och sjukvården av Stefan Hellman, Stefan Hellman, Gustaf Kastberg Weichselberger, Sven Siverbo (häftad).

Köp båda 2 för 725 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna