Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2021-07-28
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Berg, Johan (förf.) / Broneus, Sandra (förf.) / Ekdahl, Ossian (förf.) / Hamilton, Pontus (förf.) / Hjorth, Marcus (förf.) / Hägg, Eva (förf.) / Johansson, Svante (förf.) / Korling, Fredric (förf.) / Kristiansson, Björn (förf.) / Lagercrantz, Monica (förf.) / Liliedahl, Nils (förf.) / Liljekvist, Gu
Dimensioner
16 x 231 x 146 mm
Vikt
825 g
SAB
Qaec-c:oe,Oeada-c
ISBN
9789144141787

Börsrätt

Häftad,  Svenska, 2021-07-28
565
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Börsrätt är ett allmänt begrepp för regleringen av värdepappersmarknaden. I Sverige började börsrätten utvecklas i samband med EU-inträdet i mitten av 1990-talet. Under senare år har den genomgått en omfattande och snabb förändring. Utvecklingen betingas bland annat av de många EU-rättsliga direktiv och förordningar som successivt arbetas fram, globaliseringen av värdepappersmarknaden, finansmarknadens kriser samt finansiell och teknisk innovation.

För alla som på något sätt utsätts för den massiva utvecklingen på värdepappersmarknaden söker denna bok åstadkomma en sammanhållen plattform av information som utgångspunkt för praktisk tillämpning och utbildning. Läsaren får i denna femte upplaga såväl en uppdaterad presentation av de aktuella regelverken som en god inblick i praktik och systematik, genom bidrag från experter verksamma på värdepappersmarknaden. Exempel på börsrättsliga områden som beskrivs är:

* notering, emissioner och prospekt

* kontoföring, clearing och avveckling

* information, insynspersoners rapportering och flaggning

* tillsyn, övervakning och sanktioner

* investerarskydd och minoritetsskydd

* offentliga uppköpserbjudanden

* återköp och incitamentsprogram

* bolagsstyrning och hållbarhetsrapportering.

Börsrätt vänder sig till ledande befattningshavare på börsbolag, advokater, revisorer, bolagsjurister och rådgivare som kommer i kontakt med börsrättsliga frågor samt till studerande på specialkurser på juristutbildningar, finansiell ekonomi och affärsjuridiska program.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Börsrätt
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 814 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »