Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2022-02-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Lotta Hasselblom Kvist
Dimensioner
10 x 204 x 148 mm
Vikt
285 g
SAB
Ea:b,O:dd
ISBN
9789144142272
Aktionsforskning - Vad? Hur? Varför? (häftad)

Aktionsforskning - Vad? Hur? Varför?

Häftad,  Svenska, 2022-02-08
373
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Aktionsforskning är i dag ett bekant inslag i förskolors och skolors verksamhet. Det är en välkommen utveckling, men den har samtidigt bidragit till att begreppet urvattnats, när aktionsforsk ning reduceras till en "forskningsmetod" för lärare eller en form av handledning kollegor emellan.

Boken gör en historisk tillbakablick för att spåra aktionsforskningens rötter. Det handlar bland annat om vikten av att vara nyfiket undrande och ingå i demokratiska dialoger. Frågorna Vad? och Varför? behandlas genomgående i boken, medan frågan Hur? ges ett större samlat utrymme, där processen för genomförande av aktionsforskning i en praktik beskrivs. Genomgående relateras till teorin om praktik arkitekturer, vilken hjälper oss att förstå utbildnings praktiker som en del av ett större sammanhang. Detta sammanhang möjliggör och begränsar det som sker i praktiken och hur förändringar blir verklighet.

Boken vänder sig till lärare och skolledare med ansvar för att utveckla förskolan och skolan utifrån lokala villkor. Boken kan med fördel också användas i lärarutbildning och andra kurssammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aktionsforskning - Vad? Hur? Varför?
  2. +
  3. Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott eller borga för kvalitet?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott... av Anette Emilson, Lise-Lotte Bjervås, Marita Davidsson, Peter Karlsudd, Rebecka Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 740 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Rönnerman