Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-04-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
13 x 208 x 149 mm
Vikt
270 g
SAB
Ea
ISBN
9789144142593

Professionella pedagogiska samtal för en inkluderande skolkultur

Häftad,  Svenska, 2021-04-19
361
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det professionella samtalet har en framträdande plats i lärares vardagliga arbete. Ändå ägnas förhållandevis lite tid i skolan åt att förstå vad som kan bidra till en för alla inkluderande samtalskultur; en kultur vars förhållningssätt präglas av lyhördhet och respekt för olika sätt att förstå och där samtliga deltagare bemöts som kompetenta och omdömesgilla.

I boken presenteras en kommunikationspedagogisk teori för att förstå vad inkluderande samtal i förskola och skola kan innebära. Denna teori varvas och illustreras med hjälp av rika, autentiska exempel. Dessa handlar dels om samtal med och om elever som möter utmaningar i skolan, dels om samtal inom ramen för kollegialt lärande. Den kommunikationsteoretiska ansatsen kombinerar insikter från framför allt Freire, Habermas, Benhabib och Bornemark och har utvecklats och prövats inom en pedagogisk praktik. Dock är teorin användbar i alla professionella sammanhang där man eftersträvar en inkluderande samtalskultur.

Professionella pedagogiska samtal för en inkluderande skolkultur vänder sig till blivande och verksamma lärare, specialpedagoger och speciallärare men också till andra yrkesgrupper som är intresserade av professionella samtal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Professionella pedagogiska samtal för en inkluderande skolkultur
  2. +
  3. Specialpedagogik i förskola : grundläggande huvudsaker och reflekterande djupdykningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogik i förskola : grundläggande huv... av Linda Palla (häftad).

Köp båda 2 för 713 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Désirée Von Ahlefeld Nisser