Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2021-09-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
16 x 205 x 148 mm
Vikt
370 g
SAB
Eab.07
ISBN
9789144142760

Den samarbetande läraren : lärarhandledning och samundervisning i skolan

Häftad,  Svenska, 2021-09-03
315
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Elever i behov av stöd ska få sina behov tillgodosedda inom ramen för den ordinarie undervisningen. Det är utgångspunkten för specialundervisning. Klasslärare känner sig dock ofta ensamma med det stora ansvar som följer av inkluderingsideologin, samtidigt som speciallärarens och specialpedagogens roller ter sig diffusa.

Den här boken handlar om samarbetet mellan lärare med allmänpedagogisk kompetens och lärare med specialpedagogisk kompetens, och hur detta samarbete kan utvecklas mot samverkande möten i syfte att tillgodose det varierande elevbehov som lärare ställs inför i klassrummet. Fokus ligger framför allt på handledande samtal mellan olika kategorier av lärare. Tre typer av handledande samtal identifieras - reflekterande, konsultativa och samarbetande - och dessa former av samverkan diskuteras såväl teoretiskt som praktiskt.

I denna andra upplaga finns ett nytt kapitel om professionell samverkan i skolkontext och ett nytt avslutande kapitel där blicken riktas framåt. Alla kapitel har reviderats utgående från aktuell forskning. Det gäller speciellt kapitlet om begreppsanvändningen inom handledningsfältet.

Den samarbetande läraren vänder sig till blivande och verksamma lärare, speciallärare och specialpedagoger. Boken bidrar till forskningen på handledningsfältet, men ger även en empirisk inblick i den specialpedagogiska verksamheten i såväl Finland som Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den samarbetande läraren : lärarhandledning och samundervisning i skolan
  2. +
  3. Skolutveckling i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolutveckling i teori och praktik av Åsa Hirsh, Anette Olin (häftad).

Köp båda 2 för 910 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christel Sundqvist