Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2021-11-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bolin, Anette (förf.) / Djampour, Pouran (förf.) / Elsrud, Torun (förf.) / Gruber, Sabine (förf.) / Gustafsson, Kristina (förf.) / Herz, Marcus (förf.) / Jansson, Tobias (förf.) / Obrenovic Johansson, Sanja (förf.) / Brinck-Larsen, Matilda (förf.) / Lundberg, Anna (förf.) / Melander, Charlotte (förf
SAB
Ohf
ISBN
9789144142821
Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration (häftad)

Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration

Häftad Svenska, 2021-11-09
369
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna bok undersöks olika aspekter av rasism och antirasism samt dess påverkan på det sociala arbetets brukare, yrkesverksamma och frivilliga aktörer i olika välfärdssammanhang.
Vår ambition med denna bok är att främja reflektion och stimulera till en debatt om rasism och antirasism i socialt arbete. De olika kapitelbidragen visar på en mångfald sätt som huvudtemat rasism och antirasism i socialt arbete kan studeras utifrån val av empiriska fall och teman, liksom avseende teoretiska och metodologiska ingångar. Bidragen befinner sig på olika nivåer och inom olika områden empiriskt och teoretiskt: socialpolitik, migrations- och integrationspolitik, offentligt socialt arbete, organisation, civilsamhälle, brukar- eller klientnära arbete med och för olika individer och grupper av människor, människors livsvillkor och erfarenheter.
Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration vänder sig till studerande på socionomprogrammet och mastersprogrammet i socialt arbete, men är av intresse även för forskare och lärare inom socialt arbete och närliggande discipliner samt för yrkesverksamma socialarbetare och andra välfärdsprofessionella.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rasism, antirasism och socialt arbete i spåren av migration
  2. +
  3. Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intersektionalitet i socialt arbete, 3 uppl av Tina Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 795 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »