Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2022-06-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Oscarsson, Lars (förf.) / Rolf, Hannes (förf.) / Wallman-Lundåsen, Susanne (förf.) / Vamstad, Johan (förf.) / Weinryb, Noomi (förf.) / Essen, Johan von (red.) / Svedberg, Lars (red.)
SAB
Oab
ISBN
9789144143071
Engagemangets gestaltningar :  insatser i och utanför civilsamhället (häftad)

Engagemangets gestaltningar : insatser i och utanför civilsamhället

Häftad,  Svenska, 2022-06-07
355
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Engagemangets gestaltningar : insatser i och utanför civilsamhället Kan levereras innan julafton
Människors engagemang i form av ideellt arbete och informella insatser, genom givande och politisk deltagande spelar en avgörande roll och har under lång tid bidragit till att forma det svenska samhället.

Engagemangets gestaltningar är skriven av forskare som under lång tid studerat området. I den sammanhållna antologin, som bygger på ett stort material från ett antal befolkningsundersökningar, presenteras olika former av engagemang. Den långa tidsserien är unik både i ett nationellt och internationellt sammanhang. Det medborgerliga engagemanget och dess förändringar över tid kan följas på ett alldeles särskilt sätt. I boken presenteras de olika formerna av engagemang, vilka som är engagerade, vad de är engagerade i och hur detta engagemang kommer till uttryck. Bokens kapitel fogas systematiskt in i teoretiska referensramar.

Genom undersökningarna får läsaren veta på vilka sätt människor är engagerade både i traditionella organisationer, på internet och i sociala medier. Dessutom presenteras en särskild studie av medborgerligt engagemang bland människor med utländsk bakgrund samt en studie av människor som aldrig varit engagerade. Dessa undersökningar ger möjlighet att fånga upp betingelserna även för de här grupperna och att göra jämförelser med befolkningen i stort.

Boken riktar sig till studerande inom samhällsvetenskapliga ämnen samt verksamma i och utanför civilsamhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Engagemangets gestaltningar :  insatser i och utanför civilsamhället
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »