Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2021-02-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ohf
ISBN
9789144143156
Framtidens socialtjänst - Ett icke önskvärt remissvar (häftad)

Framtidens socialtjänst - Ett icke önskvärt remissvar

Häftad Svenska, 2021-02-15
188
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När socialtjänstlagen infördes var det resultatet av en mångårig och intensiv debatt. Då var förhoppningarna stora på att den gamla fattigvården skulle förpassas till historien och ersättas av en modern socialtjänst. I dag är denna optimism bruten, och socialtjänsten har blivit en krisbransch. 2017 beslöt regeringen genomföra en översyn av socialtjänstlagen, och 2020 redovisades slutbetänkandet Hållbar socialtjänst. En ny socialtjänstlag (SOU 2020:47).

I Framtidens socialtjänst argumenterar författaren för att utredningen i det hela misslyckats med sitt uppdrag. Trots att man haft i uppdrag att se över socialtjänstens uppdrag och ansvar, valde man i utredningen att "ducka" för de frågorna. Och trots att man i betänkandet gör en ordentlig omvärldsanalys drar man inga slutsatser av hur de minskade socialpolitiska ambitionerna ökar kraven på det sociala arbetet.

I boken diskuterar han ett antal teman när det gäller det sociala arbetets inriktning och utformning. Med detta blir boken inte bara en grundlig kritik av utredningen, utan också en grund för en framåtsiktande diskussion om det sociala arbetets uppdrag och förutsättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Framtidens socialtjänst - Ett icke önskvärt remissvar
 2. +
 3. Drömmen om den moderna socialtjänsten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömmen om den moderna socialtjänsten av Martin Börjeson (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Börjeson

 • Drömmen om den moderna socialtjänsten

  Martin Börjeson

  Om man ska urskilja en enskild person som haft betydelse för det sociala arbetets utveckling under senare delen av 1900-talet är det Bengt Hedlén. Som socialchef i Finspång, Norrköping och Malmö arbetade han under nära 40 år för att förändra den g...

 • Förstå socialt arbete

  Martin Börjeson

  Förstå socialt arbete är en grundläggande bok i socialt arbete, som spänner över de viktigaste kunskapsområden och arbetsuppgifter som socialarbetaren stöter på ute i den praktiska verksamheten. Läs mer Boken ger inte bara en introduktion till det...